Stålkedjor till tung industri

Slittåliga kabelskydd för effektiv materialhantering

Kabelkedjor i stål används som böjligt skydd och styrning för kablar anslutna till en rörlig punkt. Kedjor av stål (kallas även släpkedjor och stålkedjor) är särskilt lämpade för tung industri, då de besitter kapacitet att klara av stora vikter/laster, extrema temperaturer (upp till 600 grader) och höga mekaniska påfrestningar.

KranEl har en bred produktportfölj av kabelkedjor lämpade till tung industri — och har under många år fått förtroendet att leverera till både stålverk och pappersbruk. Stålverk och pappersbruk måste på ett säkert och effektivt sätt kunna hantera stora och tunga volymer material. Det är då många av dem valt att kontakta KranEl för en kundanpassad lösning, som skräddarsytts efter kundens behov och verksamhet. 

KranEl erbjuder kedjor tillverkade i stål till en mängd olika typer av applikationer. Stålkedjor är mycket slittåliga och går att få i härdat utförande, vilket ökar kedjans hållbarhet och livslängd, trots tuffa industriella miljöer. Stålkedjorna har en lång fribärande längd, vilket innebär att de klarar att bära sig själva utan störning i upp till 20 meter (GK-kedjan) respektive 10 meter (SL-kedjan). Kedjorna går att anpassa efter höjd, bredd och böjradie. 

Våra kunder inom stålverk och pappersbruk är mycket nöjda med samarbetet och de stålkedjor som levererats av KranEl. De är lämpliga för och används till valsverk, ljusbågsugnar, pappersmaskiner, stora verktygsmaskiner och på offshoreanläggningar. Kundernas materialhantering effektiviseras med rätt typ av stålkedja, och arbetet kan utföras på ett säkert sätt.

Produkter