Radiostyrning av kranar

Inom industrin finns det ett stort behov av att säkert och effektivt kunna styra och kontrollera olika typer av funktioner. Exempelvis kan det handla om att lyfta och förflytta gods med hjälp av olika typer kranar och traverser eller borrning av exempelvis tunnlar och gruvor. 

Hydraulkranar 

Hydraulkranar ökar i popularitet inom alla typer av användningsområden världen över. Kompakta och med en lätt vikt, erbjuder de kraftfulla lyftmöjligheter med bibehållen användarvänlighet. Några exempel på hydraulkranar där radiostyrningar är ett utmärkt val för manövrering och kontroll är skogskranar, mobilkranar, kranflak och alla andra maskiner med hydraulik.

I vårt sortiment finns olika radiostyrningar speciellt konstruerade för hydralkransmarknaden. Bland annat finns en helt proportionell fjärrstyrning framtagen för just industrin i allmänhet och för hydraulkranar i synnerhet.

För radiostyrning av hydraulik används vanligtvis några av följande sändare: GL, Hand-Held MFSHL, Nova M, Nova L eller Nova XL

Byggkranar 

På dagens byggkranar är radiostyrningar första valet när det kommer till manövrering.  En radiostyrning till kranar tillåter en precis positionering av lasten. Operatören kan fästa lasten direkt på kroken, manövrera den till önskad position och placera lasten med högsta precision. Hetronic var en av de första tillverkarna att erbjuda radiostyrning för byggkranar och som i dagsläget har flera standarder som plug and play för självresande kranar samt tornsvängkranar av de flesta kända märkena på marknaden. Återkoppling är en väldigt populär option i kombination med en grafisk display. Detta gör det möjligt för operatören att övervaka status för kranen i realtid, samtidigt som operatören använder radiostyrningen. 

För kranstyrningar och radiostyrning av byggkranar används vanligtvis några av följande sändare: GLGRErgo F Nova MNova L eller Nova XL.

Portalkranar 

Att operatören att kan förflytta sig fritt runt portalkranen kan vara en stor fördel för effektiv och säker manövrering. Med en radiostyrd portalkran elimineras exempelvis behovet av en hytt som begränsar synfältet för operatören.  Med våra proportionella styrningar försäkrar vi att ni erhåller en styrning med mjuka rörelser fri från ryckningar. 

För radiostyrning av portalkranar används vanligtvis GL eller Nova XL