Kraftfull och precis radiostyrning för en säkrare arbetsmiljö

Vi har ett brett sortiment av radiostyrningar för olika applikationer, och har lång erfarenhet av radiostyrning för olika branscher och industrier. Vårt nära samarbete med Hetronic gör att vi kan erbjuda allt från enstaka standardprodukter och -system till helt anpassade och skräddarsydda lösningar.

Effektiva anpassningar av radiostyrningar till kundspecifika eller komplicerade specifikationer och krav är lite av KranEls specialitet. Vår stora flexibilitet tillåter oräkneliga kombinationer mellan sändar- och mottagarkonfigurationer.

Radiostyrning förbättrar arbetsmiljön genom att minska manuella och fysiskt påfrestande arbetsuppgifter som kan vara riskfyllda och slitsamma. Med radiostyrning blir du friare i ditt arbete, du är heller inte låst till en styrhytt utan kan placera dig där du har bäst sikt, kontroll och förutsättningar för säkerhet.

Oavsett industri, om det är sjöfart, hamn, gruvor, skogsbruk, flygplatser eller offshore, så skapar vi anpassade lösningar till just ditt specifika tillämpningsområde. Vi erbjuder radiostyrningar för mobila applikationer, kranar och materialhantering, samt brandförsvar och arbete i riskmiljöer.Vårt långa och nära samarbete med Hetronic gör att vi kan erbjuda branschledande och flexibla lösningar inom industriell radiostyrning. Med Hetronic får våra kunder inte bara expertservice från oss utan också tillgång ett globalt servicenätverk. Våra produkter och system är anpassningsbara och tåliga – värda att serva för en riktigt lång livslängd.

Prata med en säljare

Lösningar efter dina behov – vi hjälper dig med allt från standardprodukter till skräddarsydda lösningar och anpassningar.

Tel Martin Andreasson: 031 - 340 90 87
E-mail: radio@kranel.se

Kontakta oss

Service och anpassning

För service, kontroll eller reparation – ladda ner och fyll i vårt serviceformulär. Skicka formuläret i paketet tillsammans med godset till oss, adressen finns på formuläret.

Frågor om service eller utbyggnad:
Tel: 031 - 340 90 80
E-mail: radio@kranel.se

Vår servicegaranti

Serviceformulär (pdf)

Kundcase


Applikationsområden

Teknisk kompetens och snabb service

Vår långa erfarenhet inom sektorn för säkra radiostyrningar vill vi säga är en garanti för systemens tillförlitlighet. I kombination med vårt nära samarbete med Hetronic kan vi lägga till ytterligare år av erfarenhet och kompetens. Detta gör oss starka, och vi kan erbjuda konsulttjänster med stor teknisk kompetens och snabb service.

Som Hetronic-kund får du dessutom tillgång till hela det globala Hetronic-servicenätverket med över 50 representanter världen över. När du bygger in en radio från oss i en maskin här i Sverige, och maskinen sedan brukas på en annan kontinent kommer servicenivån att vara oförändrad. Du känna dig trygg med att det finns en servicepartner i närheten och erbjuder stöd när du behöver hjälp med driftsättning, originalreservdelar, service eller eftermarknad.

Radiostyr tunga material med precision

När det kommer till radiostyrningar för mobila applikationer är fordon, påbyggnationer på exempelvis slamsugningsbilar, bärgningsfordon och grävmaskiner vanliga applikationer. Krossar och sorteringsverk är också ett klassiskt användningsområde. Radiostyrningen gör att operatören kan manövrera maskinen på säkert avstånd. 

Med Hetronics högkvalitativa radiostyrningar får du en precis kontroll över material på flera ton. 

För grävmaskiner och betongpumpar är det praktiskt och mer säkert att kunna flytta sig ur styrhytten, röra sig fritt och med precision utföra sitt arbete. Med våra proportionalstyrningar försäkrar vi mjuka rörelser fria från ryckningar.

Hetronics EX-klassade radiostyrningar är konstruerade för områden med risk för explosion, samt för att leva upp till förordningar som ATEX, IECEX, UL/CSA och GOST-R EX. Radiostyrningarna är väl beprövade, lätta att manövrera och konstruerade efter de högsta säkerhetsstandarder. 

Kundanpassade radiosystem utan gränser

Kranen är den mest effektiva anordningen inom materialhantering. Modern materialhantering använder en kombination av traverser, telfrar, monorail med mera för att förflytta last från en plats till en annan. Det passar perfekt för radiostyrning.

Vi erbjuder system som sammanfogar olika varianter av fjärrstyrda traverser. Inget uppdrag är för stort för våra kundanpassade radiosystem.

På dagens byggkranar är radiostyrningar första valet när det kommer till manövrering. En radiostyrning till kranar tillåter en precis positionering av lasten. Hetronic har flera standarder som plug and play för både självresande kranar och tornsvängkranar från de flesta kända märkena på marknaden.
Även hydraulkranar som skogskranar, mobilkranar, kranflak passar utmärkt för radiostyrning. Vi har radiostyrningar designade just för för hydralkransmarknaden. Till exempel en helt proportionell fjärrstyrning framtagen för industrin i allmänhet och hydraulkranar i synnerhet. 

Radiostyrning ger bättre säkerhet i arbetet

Inom borrningsindustrin fungerar radiostyrning bra eftersom det ger en säkrare arbetsplats men även ett mer effektivt arbete. Radiostyrningarna är konstruerade för att ge maximal funktionalitet, och pålitlig manövrering. 

För borriggar finns ett mobilt stoppsystem från Hetronic. Upp till 16 användare kan stänga ner borriggen från flera hundra meters avstånd. 

Tunnelborrning är komplexa applikationer, men radiostyrningarna från Hetronic möjliggör en otroligt precis kontroll av material på flera ton.

Vi på KranEl är mycket vana vid att kundanpassa produkter, och det gäller även kundspecifika radiosystem för mycket specialiserade applikationer. Ett exempel är radiostyrningar för brandförsvar. Radiostyrda vattenkanoner för brandsläckning i Ex-klassade miljöer behöver anpassas för att få extra räckvidd och kunna styras från båt, land eller helikopter.

Korrekt och kunnigt anpassade radiosystem skapar en säkrare arbetsmiljö och ger operatören optimal funktion.