Guider för att välja rätt produkt

Vilken kabelkedja eller strömskena passar bäst för just din applikation? Det är inte alltid så enkelt att veta. Här hittar du information om vad som är viktigt att tänka på och hur du ska tänka för att välja rätt produkt för din applikation. Det kan exempelvis handla om fördelar och nackdelar med olika material och lösningar, vilka mått som är relevanta att beakta vid installation. När det kommer till strömskenor kan du till exempel välja mellan kopparprofil eller en aluminiumprofil med rostfri glidyta. Kabelkedjor används för att skydda och styra kablar och slangar som har en åksträcka, det vill säga slaglängd. Där spelar bland annat hastighet, böjradie och typ av applikation eller tillämpningsområde in. Kablar av högre kvalitet tål oftast större temperaturskillnader, kan ha längre slaglängd och tål att utsättas för olja. Men det är inte alltid som den dyraste kabeln är det bästa valet. Vilken kabel som passar bäst avgörs av de krav som ställs på kabeln.

Läs mer om de olika produkterna och vad du ska tänka på när du väljer strömskena, kabelkedja, kabel och buffertar till din verksamhet, applikation eller konstruktion.

Vi har även en guide för dig som är i färd med att automatisera en anläggning eller del av logistikkedja

Välj rätt kabelkedja

Kabelkedjor fungerar som skydd och styrning till kablar och slangar när de ska färdas lite längre sträckor. För att säkerställa optimal drift av maskinen och att kabelkedjan och kablarna håller så länge som möjligt behöver du dimensionera kedjan rätt och kombinera den med rätt typ av kabel. Läs mer här om vad du bör tänka på.

Välj rätt kabel

Att välja rätt kabel kan vara svårt, det finns en djungel av benämningar, standarder och kvaliteter. En tumregel är att kablar av högre kvalitet tål större temperaturskillnader, möjliggör längre åksträckor och tål att utsättas för olja. Läs mer om vad som är bra att tänka på vid val av kabel.

Hitta rätt buffert

Buffertar används som dämpande ändstopp och kollisionsdämpare på kranar och traverser, samt som energiupptagande och stötdämpande maskinelement i många applikationer. Det finns kort sagt en uppsjö av olika buffertar och stötdämpare. KranEl hjälper dig välja rätt

Automatisera din anläggning

Om du vill automatisera och effektivisera din anläggning finns vi här för dig. Vi guidar dig och ställer den där extra frågan som gör att alla bitar faller på plats så att du får ut maximalt av din anläggning eller applikation.

Strömskenor i koppar eller aluminium

Rätt materialval kan ge dig många fördelar. Lär dig mer om skillnaden på strömskenor i koppar och aluminium/rostfritt.

Kombifläns eller förskruvningar

När det gäller att föra in kablar i maskiner och industriella system är valet av rätt produkt avgörande för både effektivitet och säkerhet. I denna guide jämför vi vanliga förskruvningar för flat- och rundkabel med vår egenutvecklade Kombifläns FL21-2. Vi går igenom fördelar, nackdelar och vad man bör tänka på för att hjälpa dig att fatta rätt beslut.